צבי׳לה שנטע את והקים את כרמי המשפחה היה חקלאי מלידה. בגיל 16 התייתם צבי מאביו דוד ונאלץ לקחת על עצמו את תפקיד ראש המשפחה. יחד עם אחיו הצעיר ארה׳לה, המשיכו לטפל במשק החקלאי תוך כדי לימודיו בתיכון ועיסוקי הספורט השונים. צבילה היה שחקן כדורגל ושיאן ישראל במספר ריצות קצרות. שיא אחד עד היום לא נישבר של ריצת 300 יארד. כי פשוט לא מתחרים יותר במרחק הזה. במהלך השנים צביהלה הרחיב את כרמי המשפחה. הכרם היה ביתו של צבי. לשם היה מגיע בכל בוקר עוד טרם הזריחה ומשם, מהאדמה ומהמגע עם הגפנים הוא שאב את כוחו. בשנת 2017 הלך לעולמו והותיר אחריו מסורת של אהבת האדם אך לא פחות של אהבת האדמה.
פרופסור בן עמי ברבדו נולד למשפחה חקלאית שעסקה בגידול פרסים במושב אביחיל בשנת 1933. חקלאות היתה דרכו מאז ומעולם. פרופסור ברבדו הינו חבר הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים, מבכירי המדענים בעולם בנושא גפן ויין וחבר בוועדת המומחים של ארגון הגפן והיין העולמי OIV. מחקריו הרבים עוסקים בשיטות טיפול בכרם והשפעתם על איכות היין. אלו זיכו אותו בהכרה בינלאומית ובפרסים יוקרתיים. פרופסור ברבדו לקח חלק נכבד בהכשרת דורות ייננים צעירים הפועלים היום בענף היין המתפתח בישראל. ביקב ניתן למצוא אותו טועם ומייעץ מסביר ומלמד את משנתו הסדורה לשאר האנשים העוסקים במלאכה ולאורחים הרבים שבאים לפקוד אותנו.
פרופ עודד שוסיוב הוא דור שמיני לכורמים ממייסדי רחובות. המשפחה מגדלת ענבי יין משנת 1890 בתחילה ברחובות וב-70 שנה האחרונות באדמות הסמוכות ליישוב כרמי יוסף במורדות המערביים של הרי יהודה. עודד הוא פרופסור מן המניין בפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת הדוקטוראט של עודד נעשתה בהדרכתו של פרופסור בן עמי ברבדו ז"ל, שותפו להקמת היקב. עבודת הדוקטור של עודד עסקה בביוכמיה של ארומת היין. בתום הדוקטורט יצא עודד לפוסט דוקטוראט באוניברסיטת קליפורניה דיוויס. ב 1990 התקבל עודד כחבר סגל אקדמי בפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית והקים מעבדת מחקר בתחום הננו-ביוטכנולוגיה. בשנת 2001 הוקם יקב כרמי יוסף (יקב ברבדו) על ידי משפחת שוסיוב-אלוני משפחת ברבדו-ארקין. לאורך כל השנים המשיך פרופ שוסיוב במחקרים בתחום הגפן והיין והנחה דורות של כורמים וייננים. לאחרונה פרסם יחד עם שותפיו מהטכניון מחקר פורץ דרך בהתמודדות עם מחלת וירוס קיפול עלים שגורמת נזקים בעולם כולו. לצד טיפוח הכרמים של המשפחה יחד עם אביו צבי שוסיוב ז"ל, המשיך פרופ שוסיוב במחקריו באוניברסיטה וזכה בפרסים יוקרתיים ביניהם אות ראש הממשלה לשנת 2012 בחדשנות ויזמות ופרס נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל על תרומתו לחברה והכלכלה של ישראל. פרופ שוסיוב פרסם מעל 350 מאמרים מדעיים והוא הממציא של מעל 100 פטנטים. פרופ שוסיוב הוא מדען מייסד של 20 חברות ומרצה בין לאומי מבוקש בתחום הביוטכנולוגיה והקיימות.
הירשמו וקבלו את עדכונים, טיפים, הטבות שוות ומבצעים מיוחדים.
הירשמו וקבלו עדכונים, טיפים,
הטבות שוות ומבצעים מיוחדים.