משלוח חינם ברכישה מעל 600 ש"ח

אודות

מייסדי היקב

צבי שוסיוב - הכורמים הראשונים

צבי׳לה שנטע את והקים את כרמי המשפחה היה חקלאי מלידה. בגיל 16 התייתם צבי מאביו דוד ונאלץ לקחת על עצמו את תפקיד ראש המשפחה. יחד עם אחיו הצעיר ארה׳לה, המשיכו לטפל במשק החקלאי תוך כדי לימודיו בתיכון ועיסוקי הספורט השונים. צבילה היה שחקן כדורגל ושיאן ישראל במספר ריצות קצרות. שיא אחד עד היום לא נישבר של ריצת 300 יארד. כי פשוט לא מתחרים יותר במרחק הזה. במהלך השנים צביהלה הרחיב את כרמי המשפחה. הכרם היה ביתו של צבי. לשם היה מגיע בכל בוקר עוד טרם הזריחה ומשם, מהאדמה ומהמגע עם הגפנים הוא שאב את כוחו. בשנת 2017 הלך לעולמו והותיר אחריו מסורת של אהבת האדם אך לא פחות של אהבת האדמה.

פרופסור בן עמי ברבדו ז"ל

פרופסור בן עמי ברבדו נולד למשפחה חקלאית שעסקה בגידול פרסים במושב אביחיל בשנת 1933. חקלאות היתה דרכו מאז ומעולם. פרופסור ברבדו הינו חבר הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים, מבכירי המדענים בעולם בנושא גפן ויין וחבר בוועדת המומחים של ארגון הגפן והיין העולמי OIV. מחקריו הרבים עוסקים בשיטות טיפול בכרם והשפעתם על איכות היין. אלו זיכו אותו בהכרה בינלאומית ובפרסים יוקרתיים.  פרופסור ברבדו לקח חלק נכבד בהכשרת דורות ייננים צעירים הפועלים היום בענף היין המתפתח בישראל. ביקב ניתן למצוא אותו טועם ומייעץ מסביר ומלמד את משנתו הסדורה לשאר האנשים העוסקים במלאכה ולאורחים הרבים שבאים לפקוד אותנו.

ינן

עודד שוסיוב - ינן

פרופ עודד שוסיוב הוא דור שמיני לכורמים ממייסדי רחובות. המשפחה מגדלת ענבי יין משנת 1890 בתחילה ברחובות וב-70 שנה האחרונות באדמות הסמוכות ליישוב כרמי יוסף במורדות המערביים של הרי יהודה. עודד הוא פרופסור מן המניין בפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת הדוקטוראט של עודד נעשתה בהדרכתו של פרופסור בן עמי ברבדו ז"ל,  שותפו להקמת היקב. עבודת הדוקטור של עודד עסקה בביוכמיה של ארומת היין. בתום הדוקטורט יצא עודד לפוסט דוקטוראט באוניברסיטת קליפורניה דיוויס. ב 1990 התקבל עודד כחבר סגל אקדמי בפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית והקים מעבדת מחקר בתחום הננו-ביוטכנולוגיה. בשנת 2001 הוקם יקב כרמי יוסף (יקב ברבדו) על ידי משפחת שוסיוב-אלוני משפחת ברבדו-ארקין. לאורך כל השנים המשיך פרופ שוסיוב במחקרים בתחום הגפן והיין והנחה דורות של כורמים וייננים. לאחרונה פרסם יחד עם שותפיו מהטכניון מחקר פורץ דרך בהתמודדות עם מחלת וירוס קיפול עלים שגורמת נזקים בעולם כולו. לצד טיפוח הכרמים של המשפחה יחד עם אביו צבי שוסיוב ז"ל, המשיך פרופ שוסיוב במחקריו באוניברסיטה וזכה בפרסים יוקרתיים ביניהם אות ראש הממשלה לשנת 2012 בחדשנות ויזמות ופרס נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל על תרומתו לחברה והכלכלה של ישראל. פרופ שוסיוב פרסם מעל 350 מאמרים מדעיים והוא הממציא של מעל 100 פטנטים. פרופ שוסיוב הוא מדען מייסד של 20 חברות ומרצה בין לאומי מבוקש בתחום הביוטכנולוגיה והקיימות.

הרצאת ה TED המפורסמת שלו זכתה למעל ל 1.8 מליון צפיות ותורגמה ל 22 שפות.

מנכ"ל היקב

איגי אלוני

בוגר הפקולטה לחקלאות , מבני דור ההמשך ביקב כרמי יוסף, ובן למשפחה המתמחה בחקלאות בכלל ובחקלאות גפן בפרט כבר שנים ארוכות. יחד עם יעל - בת זוגו ואם ארבעת ילדיו הוא מלווה את היקב מיום היווסדו ואמון על כל המתרחש ביקב.

מיתוג, שיווק ומרכז מבקרים

יעל אלוני

יעל היא אחראית המיתוג, שיווק והמכירות במסעדות של היקב. יעל הצטרפה לעסק המשפחתי כשהכירה את בן זוגה, איגי לפני למעלה מ-18 שנה. יעל מגיעה מתחום הקולינריה ומתמחה בקונדיטוריה. בשנים האחרונות יעל אחראית על נושא שיווק ומכירות לשוק המסעדות בארץ. איגי ויעל הם דור ההמשך ביקב ועובדים ביקב ממש מתחילתו עוד כשביקבקו את היין בעצמם בחופשות מהצבא, לשניים 4 ילדים קטנים שמתרוצצים בכרמי המשפחה ומכירים בעל פה כל חלקה וחלקת של כרם.

מרכז מבקרים ולקוחות פרטיים

הדר אלרועי

הדר היא מנהלת מרכז המבקרים שלנו ואחראית על מועדון הלקוחות הפרטיים. הדר היא בתו הבכורה של פרופסור ברבדו ומלווה את היקב מיום הקמתו. מאביה ספגה הדר את האהבה, החדווה הרצינות, הידע וההתמדה הקשורים בגידול הכרמים ועשיית היין.

משגיח כשרות ומנהל ייצור

שנאור עטיה

אב ל 4 ילדים. משגיח הכשרות של היקב ומנהל הייצור שנים רבות - בהם הוא התמקצע ברזי המקצוע כשעבד כתף אל כתף עם יינני היקב. כל יינות היקב עוברים תחת ידיו המסורות- מיום הבציר ועד אריזתו הסופית של בקבוק היין.

ההיסטוריה שלנו

מאז 1822 ועד היום

סיפור הכרמים שלנו מתחיל אי שם בליטא בסוף המאה ה-19 אז נולד שלום בריינין. אביו של שלום נפטר בגיל צעיר והוא נשאר יתום. בני הזוג שוסיוב, זוג יהודים טובים אימצו את שלום הקטן בדרכם מבוכרה לארץ והעניקו לו את שמו. תחילה עלו לירושלים, אך עם הקמתה של המושבה רחובות בשנת 1890 הצטרף שלום להקמתה. אז גם נטע את הכרם הראשון שלו והתאהב בעבודת האדמה.

סיפור הקמת מזכרת בתיה

המושבה מזכרת בתיה הוקמה בשנת 1883, על ידי הברון אדמונד ג׳יימס רוטשילד, וביוזמתו של הרב שמואל מוהליבר. תחילה נקראה ״עקרון״ אך שמה שונה במהרה למזכרת בתיה, על שם אם הברון. 

עשרה איכרים הבקיאים בעבודות האדמה מהכפר פבלובקה ברוסיה נבחרו ליישב את המושבה. עם עלייתם ארצה עברו המייסדים הכשרה חקלאית במקווה ישראל וב-7 בנובמבר 1883 רכשו 2500 דונם אדמה והחלו לעבד אותה. בין המתיישבים היו שני אחים: צבי ויעקוב ארקין. צבי הוא סב סבו של זורי ארקין, מנכ״ל ומייסד יקב ברבדו, שבשנת 1987 נישא לבחירת ליבו, תמר ברבדו, ביתו של פרופסור בן עמי ברבדו. 

תחילה גידלו במושבה חיטה, אך בשנת 1889 בעקבות ייסודו של יקב כרמל מזרחי על ידי הברון החלו נטיעת כרמים באזור בעיקר מזנים שהיו נפוצים בדרום צרפת.

מים וחקלאות

מקור המים הראשון של המושבה הייתה באר האנטיליה שנחפרה עם הקמת היישוב בשנת 1883. מי התהום נתגלו בעומק של כ-30 מטרים והועלו על ידי מערכת של כלי קיבול- תיבות עץ במקרה זה, אשר הופעלו על ידי מערכת גלגלי שיניים שפעלו בכוח סיבוב בהמה, בדרך כלל סוסים. תיבות אלה העלו את המים אל גג המבנה וממנו הוזרמו המים בתעלה אל עבר הבריכה והובילו אותם לבתים במכלים, ביד או על גב בהמה. באר זו קיימת עד היום במושבה מזכרת בתיה. 

הענף החקלאי הראשון והעיקרי של המושבה היה חיטה וגידולי שדה אחרים, וכוח העבודה לחרישה ולהובלה היה השור, עד שהטרקטור החליף אותו אחרי מלחמת העולם הראשונה. 

בשנת 1889 בעקבות בקשת המתיישבים מראשון לציון וזיכרון יעקב, החלה בניתו של יקב "כרמל מזרחי" ע"י הברון רוטשילד שהיה הבעלים של יקב שאטו לאפיט רוטשילד בצרפת. בשנת 1890 הוכנסו הבצירים הראשונים לשני אתרי הייצור בראשון לציון ובזיכרון יעקב. 

בעקבות הקמת היקב, החלו נטיעות של כרמים מזנים כגון קורניאן, אליקאנט ומוסקט שנפוצים בדרום צרפת. ההתחלה הייתה קשה ובשנים 1891-1892 ניזוקו אנושות רוב הכרמים בארץ ממחלת הפילוקסרה. שיקום הכרמים בארץ החל בתחילת המאה ה20 עם נטיעת כרמים עם כנות עמידות לפילוקסרה.

אני מאשר/ת כי אני מעל גיל 18

פתיחת צ'אט
1
צריכים עזרה?
Scan the code
היי👋
איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן