>

אנשי היקב

צבי שוסיוב – הכורמים הראשונים

צבי שוסיוב – צבי׳לה שנטע את והקים את כרמי המשפחה היה חקלאי מלידה. בגיל 16 התייתם צבי מאביו דוד ונאלץ לקחת על עצמו את תפקיד ראש המשפחה. יחד עם אחיו הצעיר ארה׳לה, המשיכו לטפל במשק החקלאי תוך כדי לימודיו בתיכון ועיסוקי הספורט השונים. צבילה היה שחקן כדורגל ושיאן ישראל במספר ריצות קצרות. שיא אחד עד היום לא נישבר של ריצת 300 יארד…..כי פשוט לא מתחרים יותר במרחק הזה. במהלך השנים צביהלה הרחיב את כרמי המשפחה. הכרם היה ביתו של צבי. לשם היה מגיע בכל בוקר עוד טרם הזריחה ומשם, מהאדמה ומהמגע עם הגפנים הוא שאב את כוחו. בשנת 2017 הלך לעולמו והותיר אחריו מסורת של אהבת האדם אך לא פחות של אהבת האדמה.

פרופסור בן עמי ברבדו

פרופסור בן עמי ברבדו נולד למשפחה חקלאית שעסקה בגידול פרסים במושב אביחיל בשנת 1933. חקלאות היתה דרכו מאז ומעולם. פרופסור ברבדו הינו חבר הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים, מבכירי המדענים בעולם בנושא גפן ויין וחבר בוועדת המומחים של ארגון הגפן והיין העולמי OIV. מחקריו הרבים עוסקים בשיטות טיפול בכרם והשפעתם על איכות היין. אלו זיכו אותו בהכרה בינלאומית ובפרסים יוקרתיים. 

פרופסור ברבדו לקח חלק נכבד בהכשרת דורות ייננים צעירים הפועלים היום בענף היין המתפתח בישראל. ביקב ניתן למצוא אותו טועם ומייעץ מסביר ומלמד את משנתו הסדורה לשאר האנשים העוסקים במלאכה ולאורחים הרבים שבאים לפקוד אותנו.

פרופסור עודד שוסיוב

פרופסור עודד שוסיוב, תלמידו של פרופסור בן עמי ברבדו החל את דרכו האקדמית בפקולטה לחקלאות ברחובות. בסיום התואר הראשון, ניגש אליו פרופסור ברבדו והציע לו להמשיך ללימודי תואר שני במעבדתו. פרופסור שוסיוב קיבל את הצעתו ולאחר התואר השני אף המשיך ללימודי דוקטורט. בשנת 1987 יצא לפוסט דוקטורט באוניברסיטת דיוויס היוקרתית בקליפורניה. שם נחשף לטכנולוגיות ייצור יין מתקדמות באחד מאזורי היין הטובים בעולם: עמק הנאפה בקליפורניה. בשנת 1990 התקבל לסגל האקדמי בפקולטה לחקלאות. פרופסור שוסיוב פירסם מעל 180 מאמרים בספרות המדעית. הוא ממציא ושותף בכ-50 פטנטים ומייסדן של 12 חברות בתחום הננו-ביוטכנולוגיה. שוסיוב הוא חתן פרס קיי לשנת 1999 שנת 2010 למחקר יצירתי. בנוסף, הוא זכה בפרס חתן אות ראש הממשלה לשנת 2012 ליזמות וחדשנות וחתן נשיאות לשכת המסחר לאות 70 שנה למדינת ישראל על תרומתו לחברה ולכלכלה הישראלית.

 

 

אנשי היקב

זורי ארקין - מנכ"ל היקב

זורי ארקין ממקימי היקב ומבעליו, משמש כמנכ”ל היקב, כיינן וכמנהל היצוא מאז הקמתו של היקב בשנת 2001. זורי הוא בן למשפחה חקלאית ממייסדי ממזכרת בתיה, וסבי סבו נמנה עם מקימי המושבה. משפחתו של זורי עוסקת בגידול כרמים והכנת יין מעל 120 שנה. ילדותו משופעת בזיכרונות של עבודה בכרם המשפחתי, בבציר ובדריכת ענבים להכנת היין. הקמת היקב הייתה עבורו שלב נוסף וטבעי בהמשך המורשת המשפחתית. בשנים האחרונות בנוסף להכנת היין זורי יוזם ומוביל מחקר משותף ליקבי האזור, שמטרתו להעמיק את ההבנה והמקצועיות הדרושים לנטיעת כרמים חדשים ולשמירה על הכרמים הקיימים. 

זורי בוגר הפקולטה להנדסת מזון בטכניון, ובעל תואר שני במנהל עסקים  מאוניברסיטת בר אילן. זורי נשוי לתמר, בתו של פרופסור בן עמי ברבדו, לזוג 4 ילדים.

הדר - מרכז מבקרים ואירועים

הדר היא מנהלת מרכז המבקרים שלנו ואחראית על מועדון הלקוחות הפרטיים. הדר היא בתו הבכורה של פרופסור ברבדו ומלווה את היקב מיום הקמתו. מאביה ספגה הדר את האהבה, החדווה הרצינות, הידע וההתמדה הקשורים בגידול הכרמים ועשיית היין.

איגי אלוני - שיווק ומכירות לשוק המקצועי

איגי הוא מנהל השיווק והמכירות לשוק המקצועי ביקב. איגי הוא בוגר הפקולטה לחקלאות , דור ההמשך ביקב כרמי יוסף, ובן למשפחה המתמחה בחקלאות בכלל ובחקלאות גפן בפרט כבר שנים ארוכות. איגי אחראי על תפעול היקב משלב הגידול ועד הביקבוק ובנוסף משמש, יחד עם יעל, בת זוגו כאיש השיווק והמכירות של היקב ללקוחות הקמעונאים.

יעל אלוני - מיתוג,שיווק ומכירות תחום מסעדות

יעל היא אחראית המיתוג, שיווק והמכירות במסעדות של היקב. יעל הצטרפה לעסק המשפחתי כשהכירה את בן זוגה, איגי לפני למעלה מ-18 שנה. יעל מגיעה מתחום הקולינריה ומתמחה בקונדיטוריה. בשנים האחרונות יעל אחראית על נושא שיווק ומכירות לשוק המסעדות בארץ. איגי ויעל הם דור ההמשך ביקב ועובדים ביקב ממש מתחילתו עוד כשביקבקו את היין בעצמם בחופשות מהצבא, לשניים 4 ילדים קטנים שמתרוצצים בכרמי המשפחה ומכירים בעל פה כל חלקה וחלקת של כרם.

שניאור עטיה

משגיח כשרות

חן ראובן

מרכז מבקרים ומנהלת מדיה חברתית

מושיקו ממן

מנהל פיתוח שוק ומכירות ארצי