חקלאות מתקדמת

ליקב ברבדו מסורת חקלאית ארוכת שנים שמתמזגת היטב עם סקרנות, יכולת מדעית, יצירתיות, והשאיפה לשיפור מתמיד. אנו מאמינים שהחקלאות צריכה להיות במרכז העשייה של היקב היות ותנאי הכרחי לייצור יין איכותי הם כרמים מטופחים שמניבים שנה אחר שנה ענבים משובחים. 

האתגרים החקלאיים העומדים בפני היקב ותעשיית היין הישראלית הם גדולים ומגוונים ויקב בודד מתקשה לתת להם מענה. לכן ב-2017 יזמנו מחקר אזורי אותו אנו מובילים בשיתוף עם יקבים אחרים ומשנת 2018 התחלנו במחקר משותף עם אוניברסיטה העברית, אוניברסיטת נפולי ויקבי איכות מאזור פוליה שבדרום איטליה, אזור בעל מאפייני אקלים דומים לשל ישראל. 


מטרות המחקרים להתמודד עם הסוגיות הבאות:

מה נוטעים?

בארצות יין מסורתיות, בהם קיימת מסורת הכנת יין של מאות שנים, מתבססת ההבנה של ההתאמה בין הגפן (שילוב של כנה ורוכב) ובין הטרואר (מושג צרפתי המבטא את סוג הקרקע, השיפועים, משקעים, משטרי הניקוז, טווח הטמפרטורות בין היום ללילה) על ידי תהליך ניסוי וטעיה ועל ידי הצטברות ניסיון שעבר במשך הדורות מאב לבן. 

בישראל היסטוריית יצור היין בטכנולוגיות מתקדמות ("עולם חדש") קצרה יחסית ואנו מאמינים שאיסוף נתונים מסודר, רב שנתי, ממספר רב של כרמים מניבים, יעזור לגבש הבנות, והחלטות על נטיעה של כרמים חדשים. 

מבציר 2018, החלנו לאסוף  נתונים מ45 כרמים שונים באזורנו, באמצעות שיתוף פעולה עם ארבעה יקבים נוספים, ובדעתנו להמשיך ולהרחיב איסוף נתונים זה בעתיד ולקצר בכך את מספר השנים הדרושות עד להבנה והכרה מלאה אודות ההתאמה האידיאלית בין הגפן לטרואר באזורנו.

 

 

איך לשמור על בריאות הכרמים?

כשנוטעים כרם מקווים שהוא יניב ענבים איכותיים למשך הרבה שנים, ואריכות ימיו של הכרם חשובה בהיבט האיכותי כמו גם בהיבט המסחרי. 

בארץ בוצרים כרם לראשונה בשנתו הרביעית,  הכרם "מתאזן" עם השנים, איכות הפרי שהוא מפיק אמורה לעלות משנה לשנה, וכשמדובר בכרמים יחידניים, לוקח ליינן מספר שנים על מנת להבין כיצד להפיק מאותו הכרם את המיטב. 

החזר ההשקעה הכרוכה בנטיעת כרם ובגידולו עד הנבה ראשונה, מחייב שנים רבות של הנבה סדירה של ענבים איתם ניתן לייצר יין איכותי. 

תעשיית יין תשגשג בארץ רק אם נמצא את הדרך לשמור על בריאות הכרמים כך שהם יניבו יבול איכותי למשך שנים ארוכות. 

יקב ברבדו, בהיותו מגדל כרמים, יצרן יין ובעל יכולות מחקר, משתתף פעיל במגוון ניסויים, שמטרתן בריאות הכרם.

 

 

פילוסופיית היין שלנו

היין שלנו קשור לחיבורים –

החיבור בין העבר והמורשת,  לבין מדע ולסקרנות.

החיבור בין המסורת, לבין הרצון לייצר משהו חדש.

החיבור בין האדמה, החקלאות והשורשים, לבין מחקר מתקדם ולרצון לחדש. 

החיבור בין עושר הטעמים והריחות ביינות, לבין יצירת יין מדויק.

כשהקמנו את היקב פעלנו מתוך חיבור – חיבור ואהבה לידע, לטעמים ,לריחות ומעל הכל – לאדמה.