מהו גוף היין ואיך תרגישו אותו?

מהו גוף היין ואיך תרגישו אותו

עולם היין מלא במונחים שלא כולם מכירים לעומק. בכתבה זו נרצה להתמקד באחד המונחים השגורים “גוף היין”. בקצרה, כשאנו מדברים עליו, אנו מתארים את הטעם, הכובד והעושר של היין.

גוף היין נוצר הודות לשילוב בין מספר מרכיבים: זן הענבים, רמת האלכוהול של היין וגם רמת המתיקות. הבנת הגוף עוזרת לאוהבי היין לבחור את היינות האהובים עליהם וגם להתאים כל יין לאירוע ולארוחה הנכונה.

גוף היין כולל מספר מרכיבים

שלא כמו במשקאות שונים בהם ניתן להבדיל בין המשקה הרגיל לבין הדיאט מיד, במקרה של יין אדום, לבן ורוזה, האבחון הוא הרבה יותר מורכב. כיוון שהיין כולל מרכיבים שונים, יש להכיר כל אחד מהם ולהבין כיצד הוא עשוי להשפיע על חוויית השתייה. אנחנו כאן כדי להסביר כל אחד מהמרכיבים:

  • רמת האלכוהול – יינות אשר אחוז האלכוהול בהם עולה על 14% נוטים להיות בעלי מלאים יותר.
  • זן ענבים – זנים מסוימים מייצרים יינות מלאים יותר.
  • אקלים – אמנם הדבר תלוי גם בתהליך הייצור אך באופן כללי ענבים שגדלים באקלים חם נוטים להפוך ליינות עשירים ומלאים.
  • סוכר שיורי – סוכרים שיוריים לא מותססים שנשארים ביין מגדילים את הגוף בלי לשנות את מידת המתיקות של היין.

קל, בינוני, מלא

את היינות אפשר לחלק על פי שלושה גופים שונים: קל, בינוני ומלא. היין הקל יהיה עדין יחסית ובעל רמת האלכוהול הנמוכה ביותר. הוא יהיה קליל בפה וישתלב עם מאכלים תואמים כמו סלטים, דגים לא שומניים ומתאבנים שמוגשים בשלל אירועים. הוא תמיד ישפר את מצב הרוח ויתאים גם לאמצע היום.

יין בעל גוף בינוני יתאפיין ברמת אלכוהול סביב 12.5%-13.5%. יין זה יעניק תחושה יותר מלאה (לעומת הקל) וישתלב עם פסטה ברוטב פסטו, עוף צלוי ודגים “בשרניים” ויותר שומניים. יין שמאופיין כמלא יהיה ה”כבד” ביותר מבין היינות ואחוז האלכוהול שלו יהיה הגבוה ביותר. הוא יתאים למאכלים עשירים ושומניים יותר כמו סטייק או מנות חלביות מגבינות עשירות ויעשיר את טעמי המנה.

יין לכל ארוחה ואירוע

יקב ברבדו מזמין אתכם ליהנות משלל יינות משובחים לרבות שרדונה, סובניון בלאן, רוזה, שיראז ועוד. לנוחיותכם, מחכים לכם גם מארזי יינות בהזמנה ומשלוח עד הבית. בנוסף תוכלו להתפנק אצלנו מאירוח נפלא של סלסלות פיקניק זוגיות. אנו נדאג לסלסלה ולמקום ואתם תוכלו להתפנק ברוגע.