על היקב

הקמת היקב

רעיון הקמת היקב היה של זורי ארקין, מהנדס מזון במקצועו וגם חתנו של פרופסור בן עמי ברבדו. פרופסור ברבדו הוא מומחה בעל שם עולמי בגפן ויין. זורי, שמגיע מרקע חקלאי בעצמו הבין את פוטנציאל הידע של הפרופסור וחבר אל תלמידו של בן עמי, פרופסור עודד שוסיוב שעבודת הדוקטורט שלו עסקה בביוכימיה של ארומת היין. בשנת 2001 הוחלט על הקמת יקב estate הממוקם בלב ליבם של הכרמים של משפחת שוסיוב. ערכי היקב הם שילוב בין הידע האקדמאי הנרחב של הפרופסורים ובין מסורת עבודת האדמה רבת השנים של שתי המשפחות.

 

על היקב

נלהבים וסקרנים בצרנו לראשונה ענבי קברנה סוביניון בשנת 2001. התחלנו עם ייצור כ-2000 בקבוקים מחלקה בוגרת שננטעה בשנת 1989 בסמוך ליקב. הבקבוקים הראשונים בוקבקו במכונה ידנית קטנה ועל הסגירה הופקד פרופסור בן עמי ברבדו. מים רבים זרמו מאז וכיום אנו מייצרים כ-70,000 בקבוקים בשנה. במשפחת היינות שלנו תוכלו למצוא קברנה סובניון, מרלו, שיראז, קופאז׳ (בלנד), סובניון בלאן, רוזה ושרדונה. בסדרת הפרימיום שלנו ״לנדמארק״ ישנם שני יינות: מרלו ו-2B. היקב כשר החל משנת 2007. 

היקב שלנו הוא יקב estate, כלומר יקב הממוקם בתוך כרמיו. הכרמים שלנו: כרם לבן, כרם צבי, כרם נחל שחם, וכרם לוח גזר נבדלים בזנים הנטועים בהם. היינות שלנו הם יינות Singel Vinyard, יינות המיוצרים תמיד מאותו הכרם.

 

 

חברי המועדון שלנו נהנים יותר! עוד לא שם? הצטרפו וקבלו מאיתנו עידכונים חמים למייל
שנה טובה ומתוקה