משלוח ללא עלות ברכישה מעל 600 ₪ ברכישת 2 מארזי יינות תקבלו מארז כוסות קריסטל במתנה
הבוחל

הבוחל

הבוחל

הבוחל (verasion) הוא שלב מרהיב בתהליך המחזורי של הגפן, בו  צבע הגרגר של הענב משתנה. בענבים האדומים צבע הגרגר משתנה מירוק לאדום ובענבים הלבנים משתנה צבע הגרגר מירוק אטום לצהוב שקוף. כל איש יין מחכה לתמונות הבוחל הראשונות של השנה כיוון שזהו הסימן לכך שהגרגר הפסיק לגדול ועתה הוא מתחיל להבשיל.

הרגע בו צבעם של גרגרי הענבים מתחלף הוא אחד הרגעים החשובים במחזור החיים השנתי של הגפן. למעשה זה הרגע בו מתחילה ההבשלה ובו הענבים מתחילים להמתיק באופן טבעי. בשלב זה הגפן משנה את המיקוד האנרגטי שלה ובמקום ליצר אנרגיה דרך פוטוסינתזה היא מרכזת את האנרגיה לייצור ענבים מתוקים.

 

שלב הבוחל

מרגע בו אנו מזהים את הגעתו של שלב הבוחל אנחנו מבינים כי הבציר מתקרב בצעדי ענק. ההבשלה נכנסת להילוך גבוה, החומציות של הענבים יורדת וכמות הסוכרים עולה. בשלב זה יחול שינוי באופן הטיפול בגפן כשהמטרה שלנו היא לסייע לה להגיע להבשלה מושלמת,  שתהיה מושפעת מהטמפרטורה בחוץ ומהאופן בו אנחנו נטפל בגפן.

 

 

שלב ההבשלה

שלב הבוחל מסמל את תחילת הבשלת הפרי. תהליך ההבשלה כולו משתנה, ונע בין 30 ל-70 יום. בטרם הבוחל הענבים קטנים, קשים, חומציים והצבע שלהם מושפע מנוכחות הכלורופיל. מהרגע בו מתחיל הבוחל הענבים מתחילים לגדול באופן משמעותי, הם צוברים בתוכם סוכרים ומתחילים לפתח תרכובות ארומה.

בזמן ההבשלה רמת החומציות בענבים יורדת והסוכרים עולים עד לאיזון מושלם. כשהענבים נמצאים באיזון, זה הזמן לבציר ולהכנת היין.

 

הגורמים המשפיעים על צמיחת הגפן

המטרה שלנו, הכורמים, היא להגיע לשלב ההבשלה כשהגפן במצב האופטימלי ולכן חשוב שנכיר את הגורמים שיכולים להשפיע עליה. מזג האוויר, גובה פני הקרקע, סוג הקרקע וזן הגפן, כולם יכולים להשפיע על הצמיחה ועל הענבים שיתקבלו בסופו של דבר.

היכרות מעמיקה עם השטח ופיקוח מתמיד הם אלה המאפשרים לנו לקבל את ההחלטה הנכונה בכל רגע בנוגע לעתידה של הגפן ועתידו של הכרם. כמובן, אנו מתרגשים עם הגעתו של שלב הבוחל ומחכים שהענבים יגיעו לאיזון האופטימלי כדי לבצע את הבציר ולייצר את היין.

אהבתם את מה שקראתם? שתפו את המאמר

מאמרים נוספים

אני מאשר/ת כי אני מעל גיל 18