הטעמים העמוקים והעשירים של היינות האדומים למיניהם, מייצרים אצל רוב האנשים את התחושה שיין אדום בהכרח חייב להתחבר לארוחה חורפית כבדה ולתבשילי קדרה חמימים. זה נכון שיין אדום מומלץ להגיש לצד מאכלים מסוימים, לפחות כך נוהגים חובבי יין לעשות מזה שנים, אבל בימינו קיימת גמישות רבה בעניין ורבים הופכים לפתוחים יותר לרעיון של שתיית יין שאהוב עליהם במיוחד, ללא קשר ישיר למנות שבתפריט. המשמעות היא שניתן בהחלט ליהנות מהגיוון הגדול והמעניין, שקיים גם בתוך העולם של היין האדום – ולהגיש אותו, להנאת האורחים, כבר בתחילת הארוחה ואפילו אם אין צלי בקר עסיסי על השולחן.
הקלאסיקה – יין אדום מומלץ לצד מאכלי בשר
אם אתם שייכים לאסכולה השמרנית ואוהבים את ההתאמה הקלאסית בין יין לאוכל, זכרו כי הדרך לשמור על הכללים הישנים – היא לצוות ליין האדום שלכם תבשילים עזי טעם. אם בסעודה שאתם עומדים לערוך בבית, תרצו למשל להגיש בשר בבישול ארוך, או קציצות ברוטב עגבניות, יין ברבדו קוברנה סוביניון 2019 יכול להיות נהדר כמשקה שילווה את המנה.
העזות הנעימה של יין קברנה סוביניון תלטף את החיך, תעניק משמעות חדשה לבשר ותוסיף לטעמו. כלל זה רלוונטי לכל מאכלי הבשר ה"כבדים", אך גם למנות צמחוניות – אם משתמשים במהלך הבישול שלהן בתבלינים רבים.
אוהבים תבשילי עוף? זהו היין האדום שכדאי לכם להגיש לצידם
חובבי היין האדום ישמחו לשמוע שגם עוף והודו יכולים להיות נהדרים לצד יין אדום, למשל ברבדו מרלו 2019 שהוא יין אדום מומלץ וקלאסי, שמלווה בהצלחה בשרים קלים ופחות מתובלים. היין הזה נחשב לפופולרי במיוחד בעיקר כיוון שהוא פירותי והסיומת שלו ארוכה, כך שהחיך מתעטף בטעמי יין נעימים שמחמיאים מאוד לתבשילי עוף.
יין כזה שעשוי מ100% ענבי מרלו, יהיה מצוין גם לצד תפריט צמחוני קל, סלטים ומאכלים בבישול קצר כמו עוף מוקפץ או כבדי עוף על האש.
מעוניינים לייצר אווירה קלילה יותר? הגישו כמה סוגי יין אדום באותה הסעודה
ממש כפי שתנסו לבנות תפריט מגוון שיערב לחיכם של כלל המוזמנים ולהגיש שפע של מנות בשריות וצמחוניות כאחד, כך מוטב שתעניקו לכל אחד מהסועדים את האפשרות לבחור בעצמם את היין שילווה אותם לאורך הערב. החלטתם להגיש אך ורק יינות אדומים? פנקו את האורחים בבקבוקים של כמה זני יין אדום, למשל מרלו לצד קברנה סוביניון או שיראז, שיעניקו את התחושה של עושר וגיוון גם בתחום המשקאות שמוגשים לשולחן.
בסוף הארוחה, בחירת יין אדום מומלץ לצד הקינוחים תיעשה בהתאם לרמת המתיקות שלהם, כאשר מנות אחרונות חמצמצות כמו סלט פירות או עוגת לימון, יהיו נהדרות לצד כל סוגי היין האדום למיניהם. אם הקינוח הוא מתוק במיוחד כמו סופלה שוקולד, או עוגת תפוחים לצד גלידה – העדיפו יין מזן מתקתק יותר, שיוסיף עדינות למנה ויאזן את טעמה.





