משלוח ללא עלות ברכישה מעל 600 ₪ ברכישת 2 מארזי יינות תקבלו מארז כוסות קריסטל במתנה
ארומת היין

ארומת היין – חשיבותה וממה היא מושפעת

בקבוק יין לבן על חבית

כמעט כל אחת ואחד שנכח בטעימת יין מקצועית יודע כי הדבר הראשון שמתבצע, לפני שהיין נוגע בשפתיים, הוא הרחת היין. ארומת היין חשובה ומשפיעה על הטעם. במדריך קצר זה נפרט על חשיבות הארומה וממה היא מושפעת ויעזור לכם להפוך למבינים אמיתיים ביין.

מהי ארומת היין או ארומה בכלל

ארומה היא מה שאנחנו מריחים. האם אנחנו יכולים להריח את הפריחה, הפרי והדשא? ברור שכן. הארומה של היין מושפעת מקבוצה רחבה של חומרים נדיפים, כלומר, כאלו עם נטיית התנדפות. היין עשוי ענבים והם בעלי אלמנטים כמו כל הפרחים והצמחים. בענבים שאינם מותססים רוב המולקולות קשורות לסוכר והן אינן ניתנות להרחה. עם רגע ההתססה, הסוכר הופך לאלכוהול ונוצרות תרכובות טעם נדיפות.שהן משתחררות ניתן להריח אותן.

הארומה למעשה בנויה ממספר שכבות כך שניתן להשפיע עליה. השכבה הראשונה מגיעה מהפרי כאשר לכל זן גפן יש ארומה שונה. מועד הבציר גם הוא משפיע על ארומת הענב וכן גורמים נוספים כמו טמפרטורת התסיסה. השכבה השנייה בארומה נוצרת על ידי השמרים. השמרים הם אלו שהופכים את הסוכר במיץ הענבים לכוהל, כלומר ליין. שמרים שונים ישפיעו באופן שונה על הארומה שתתקבל ביין הסופי.

השכבה השלישית מגיעה בדרך כלל מחבית היין. החבית עשויה עץ שגם לו יש ארומה וזו עוברת ומשפיעה על היין. השכבה הרביעית של הארומה נקראת "בוקה" BOUQET כאשר בעברית נהוג להגיד "ארומות שניוניות". אלו ארומות אשר נוצרות בשל תגובות בין הארומות השונות. כלומר, לאחר שהיין נכנס אל הבקבוק, ממשיכים להתפתח תהליכי ארומה הדינמיים.

השפעת ארומת היין על הטעם

הארומה של היין משפיעה על האופן בו אנחנו חווים את הטעם שלו. אמנם הטעם והריח נקלטים בגוף על ידי רצפטורים שונים, אך כולם מעבירים יחד את המידע שנאסף אל המוח ובהתאם הוא יוצר את תפיסת הטעם. מסיבה זו לפני הלגימה מומלץ להריח את היין ולתת לקולטנים לקבל מידע כולל על החוויה.

על מנת לקלוט את הארומה ביין מומלץ למזוג אותו לכוס יין בעלת דופן מכופפת פנימה. מבנה זה מוביל לריכוז של אלכוהול מסביב לשפת הכוס ומשפיע על מה שאנחנו מריחים כשאנחנו מקרבים אותה אל האף. כדאי לדעת כי הארומה מושפעת מגורמים שונים ואחד מהם הוא הטמפרטורה. מסיבה זו יש לשמור את היין בטמפרטורה המומלץ עבורו (יין לבן בטמפרטורה של 14-10 מעלות. יין אדום בטמפרטורה של 14-16 מעלות) ולאחוז את הכוס מהרגל ולא לחבק אותה.

אהבתם את מה שקראתם? שתפו את המאמר

מאמרים נוספים

אני מאשר/ת כי אני מעל גיל 18