יין רוזה בעל הגוון הוורוד הבהיר הייחודי, נחשב כיום לאחד מן היינות הטרנדיים והאהובים בעולם. למרות היותו יין עתיק-יומין, בפועל הפופולריות של יינות רוזה עלתה רק לקראת סוף שנות האלפיים. יינות רוזה כפי שהם מיוצרים בימינו יכולים להיות יבשים, חצי יבשים או מתוקים, לכן הרוזה נחשב לאחד מהיינות המגוונים והמעניינים שיש כיום בשוק.
החידה הלא פתורה – מתי נוצר לראשונה יין רוזה?
ייצור רוזה והגדרתו כסוג של יין בפני עצמו, החל ככל הנראה רק במאה השישית לפני הספירה בדרום צרפת, אבל המשקאות שהיו ה"אבות הקדמונים" של היין, הגיעו לעולם עוד הרבה לפני כן.
דילול של יין אדום במים נחשב למנהג מקובל בקרב חובבי השתייה ביוון העתיקה, כשהמטרה של הפעולה היתה למנוע שכרות וערפול חושים. אפשר לראות במי שנהג לשתות יין אדום מדולל במים את "יצרני הרוזה" הראשונים, בשל הצבע הוורדרד של המשקה שנוצר, אך בפועל לא היה זה יין טהור אלא תערובת. רוזה אכן עשוי לתעתע, בשל צבעו, את מי שמנסה להגדיר את סוג היין שאליו הוא משתייך, אך ההתייחסות אליו מבחינה קולינרית היא לא כאל סוג של יין אדום, אלא דווקא כאל יין לבן קל ומרענן.
השיטות העיקריות לייצור יין רוזה ברחבי העולם
הביקוש האדיר ליינות לבנים בשנות ה 70 של המאה הנוכחית, הצריך פתרונות יצירתיים מהיצרנים, כדי שיוכלו לעמוד בו – ונראה שהוא זה שהביא לתחילת הייצור המאסיבי של יין בהיר מענבים אדומים בעידן המודרני, בשיטה שנקראה "הכתמה" או "דימום" ונחשבת לנפוצה ביותר כיום, לצורך ייצור של יין רוזה. מהות השיטה היא שימוש בתירוש שנוצר מתסיסה של ענבים אדומים והגדלת היחס בין הנוזל עצמו, לבין הקליפות שמעניקות את הגוון האדמדם. התוצר הוא יין עשיר בטעמו, בעל אחוזי אלכוהול גבוהים יחסית.
שיטה נוספת נקראת "השרייה", במסגרתה מועכים את הענבים בקליפתם, משרים אותם זמן קצר ביותר ומפרידים במהירות בין הנוזל לקליפות, כאשר ניתן לשלוט במידה מסוימת בגוון של הרוזה שמתקבל בסוף התהליך, בהתאם לאורך ההשרייה. התוצר הוא יין רוזה מרענן, בעל אחוזי אלכוהול נמוכים יחסית.
דרך אחרת לייצר יין רוזה היא סחיטה של ענבים אדומים, כאשר גם כאן מתבצע סילוק והפרדה מהירה של הקליפות מן התירוש. היין שנוצר באמצעות השימוש בשיטה הזו, הוא בהיר הרבה יותר מאשר בשיטת ה"דימום" וטעמו עדין במיוחד. בעבר היתה דווקא השיטה הזו למובילה לייצור יין רוזה בתעשייה הצרפתית, לאור המשקה האלגנטי בעל הגוון המעניין והייחודי, שהתקבל בזכותה.
יין ברבדו רוזה 2020 – מרענן ופירותי
יין רוזה של BRAVDO הוא בעל גוון ענברי והוא צעיר וקל – ועם זאת עשיר בטעם. היין מיוצר מ 100% ענבים מזן מרלו, מבציר שננטע בשנת 2009 במיוחד לצורך הפקת יין רוזה – ונבצר מוקדם בעונה, על מנת לשמר את הטעם הפירותי בצורה אופטימלית, כמו גם את אחוזי הסוכר הנמוכים מחד והחומציות הגבוהה מנגד. יין ברבדו רוזה 2020 מכיל 13% אלכוהול והוא יכול ללוות כל סגנון של סעודה.






